خدمات ما

شرکت کژال عالیان نو, یکی از اولین مجریان طرح برچسب اصالت و سلامت سازمان غذا و دارو میباشد که با هدف ارائه خدمات مرتبط با تولید اطلاعات ، چاپ و الصاق لیبل اصالت با در دست داشتن لیبل پرینترهای صنعتی و نرم افزارهای مورد تایید سازمان غذا دارو آماده همکاری با تولید کننده ها و وارد کننده های تحت پوشش این سازمان می باشد.

در همین راستا به معرفی لیبل اصالت میپردازیم.

لیبل اصالت چیست؟ 

 لیبل اصالت کالا یا برچسب اصالت کالا لیبلی است که سازمان غذا و دارو ایران آن را برای جلوگیری از قاچاق ، تقلب و مدیریت تامین و پخش کالا  و جلب اطمینان مصرف کننده طراحی کرده است.  سازمان غذا و دارو با توجه به دستور عمل های خود تمام محصولات مرتبط با کالاهای سلامت محور را مجاب به استفاده از این لیبل نموده است.

کالای سلامت محور به کلیه محصولات خوراکی وآشامیدنی، محصولات آرایشی، محصولات بهداشتی، شیر خشک و دارو ، مکمل و تجهیزات پزشکی و به طور کلی همه ی تولیداتی گفته میشود که استفاده از آن ها به سلامتی مان مرتبط است.

این برچسب دارای اطلاعات زیادی است که نشان دهنده اصالت و هویت اصلی کالا بوده و با استفاده از آن به سادگی میشود کالاهای اصل را از کالاهای قاچاق تشخیص داد.

هنگام خرید یک کالای بهداشتی، آرایشی، دارویی و یا هر محصولی را داشته باشید که استفاده و مصرف آن رابطه ای نزدیکی با سلامتی دارد با داشتن این برچسب از اصل بودن این کالا اطمینان حاصل کرده و میتوانید با آرامش خاطر آنرا مصرف نمایید.نداشتن این برچسب به این معناست که این محصول از طریق غیر قانونی تولید و یا وارد گردیده است و هیچ گونه نظارتی بر نحوه انتقال ، شرایط نگهداری ، درست بودن زمان مصرف ، مضر نبودن مواد تشکیل دهنده و خیلی موارد دیگر…اعمال نگردیده است.غیر قانونی تولید شدن این محصولات به معنای تقلبی بودن آن میباشد.

کوچکترین ایراد در محصولات سلامت محور میتواند به سلامت شما صدمات جبران ناپذیری زده و حتی باعث مرگ شود.

نکته قابل توجه اینجاست که حتی بعضی از این محصولات کالاهای اساسی بوده و مصرف روزمره دارند بنابراین ضرورت داشتن این برچسب بسیار مهم میباشد

 

مواردی نوشته شده بر روی برچسب اصالت کالا چیست ؟

  • شناسه ی تجاری محصول یک کد ۱۴ رقمی است .این کد که کاملا اختصاصی است توسط تولید کننده اعلام گردیده و به اختصار به آن GTN(GTIN) میگویند.
  • دومین مورد یک شناسه ای ۲۰ رقمی است که برای ردیابی و رهگیری مورد استفاده قرار میگیرد.این کد توسط شرکت مجری ایجاد میگردد و به اختصار به آن UID میگویند.این شناسه در نظام رهگیری قابل استعلام بوده و میتوان اصالت کالا را با این شناسه تشخیص داد.
  • سومین مورد شماره سری ساخت محصول است که این شناسه ای توسط شرکت تولید کننده محصول اعلام میگردد و به اختصار به آن LOT ، لات نامبر میگویند.
  • تاریخ انقضای محصول که با حروف اختصاری EXP شناخته میشود.
  • مورد بعدی کد یا شناسه اصالت ۱۶ رقمی است که توسط شرکت مجری ایجاد و توسط لایه پوشاننده اسکرچ پوشانده میشود. با استفاده از این شناسه میتوان اصالت کالا را ارزیابی نمود.
  • بارکد دو بعدی هم به جهت امنیت برچسب چاپی مورد استفاده قرارمیگیرد و با بارکد خوان میتوان تمام اطلاعات موجود در برچسب را مشاهده نمود.

به جز اطلاعاتی که گفته شد بر روی برچسب اصالت کالا وجود دارند، یک شماره تماس، یک شماره سامانه پیامکی و یک آدرس اینترنتی هم بر روی آن درج شده اند. این سه مورد به مصرف کنندگان کمک می کنند تا از طریق آنها بتوانند استعلام برچسب اصالت کالا را بگیرند. به این ترتیب می توان از سلامت و اصل بودن آن مطمئن شد.

 سامانه پیامکی لیبل اصالت کالا ۲۰۰۰۸۸۲۲

 تلفن گویا ۶۱۵۰-۰۲۱

 سایت www.ttac.ir

چگونه میتوانیم اصالت کالا را بررسی کرده و مشخصات کالای مورد نظرمان را استعلام بگیریم؟

بررسی اصالت کالا : (این متن در صفحات اصلی بصورت قابل کلیک موجود باشد)

  • اولین راه استعلام از طریق بارکدخوان گوشی تلفن همراه و سامانه TTAC
    به این منظور باید اپلیکیشن این سامانه روی گوشی هوشمندتان نصب شده باشد، و بعد با استفاده از آن به سادگی بارکدهای روی برچسب را چک میکنید.
  • دومین راه استعلام از طریق سامانه پیام کوتاه یا تلفن گویاست
    اول از همه لازم است کد ۱۶ رقمی را که توسط لایه ای پوشیده شده خراش بدهید و بعد از آن شناسه را از طریق پیامک به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ ارسال نموده و یا همچنین با استفاده از شماره تلفن گویا ۰۲۱۶۱۸۵ مورد بررسی قرار داده وکنترل کنید.
  • سومین راه از طریق این آدرس الکترونیکی است www.ttac.ir
    زمانی که به آدرس بالا رفته و کدهای مورد نظر را در قسمت مربوطه وارد کنید میتوانید از اصالت کالای مربوطه ی خود اطمینان حاصل بفرمایید.

انواع پیام های استعلام برچسب اصالت کالا چیست ؟

  1. اصالت این فراورده مورد تایید می باشد.
  2. اصالت این محصول قبلا توسط سامانه یا دستگاه دیگری کنترل شده است.
  3. این فراورده تقلبی می باشد.
  4. اصالت این محصول توسط همین سامانه و دستگاه قبلا کنترل شده است.
  5. تاریخ مصرف این محصول گذشته است.لطفا از مصرف آن خودداری فرمایید.
  6. لطفا از مصرف این محصول خودداری نموده و آن را به محلی که خریده اید بازگردانید.
  7. مصرف کننده گرامی به دلیل عدم بارگذاری کامل اطلاعات این محصول، امکان پاسخ گویی توسط سامانه رهگیری و استعلام کنترل اصالت فرآورده های سلامت میسر نیست.لطفا طی روزهای آینده مجددا تلاش کنید.

برچسب اصالت محصول باید مطابق با پروتکل های سازمان غذا و دارو بوده و هر برچسبی با هر شکل و رنگ دیگری مورد تایید نیست.
شناسه ردیابی، کد رهگیری و کد اصالت هر محصول منحصر به فرد میباشد ، پس هر شناسه تکراری به معنی جعلی بودن آن برچسب بوده و اگر با چنین چیزی مواجه شدید آن را جدی بگیرید.

لیبل تلفیقی اصالت

در این متن خواهید دید که چرا لیبل اصالت در میان دیگر لیبلها کاربردی تر بوده و و چرا محبوبیت بیشتری دارد.   

سازمان غذا و دارو در تاریخ ۲۷/۰۵/۹۴ طی خبرنامه رسمی به شماره ۶۵۵/۷۳۳۱۲ اعلام نمود که ادغام لیبل اصالت سلامت و برچسب فارسی نویس در یک لیبل بلامانع و مورد تایید این ارگان می باشد. ادغام لیبل فارسی همراه با اطلاعات محصول و تولیدکننده آن با برچسب اصالت را اصطلاحا لیبل تلفیقی مینامند.

استفاده همزمان از اطلاعات دو برچسب در یک لیبل ، و همینطور اشغال کمتر فضا توسط برچسب بر روی کالا باعث شد که تولید کننده ها و واردکنندگان هرچه بیشتر تمایل به دریافت لیبل تلفیقی داشته باشند. مقرون به صرفه بودن این برچسب نیز به محبوبیت آن کمک نمود. این در حالیست که شرکت مورد نظر فقط یک برچسب را برای هر محصول چسبانده و هزینه الصاق لیبل برای هر محصول نصف خواهذ شد.

انواع برچسب اصالت تلفیقی

لیبل های تلفیقی دارای سایز های متنوعی می باشند که شرکت های سفارش دهنده با توجه به مقدار اطلااعات لازم بر روی قسمت فارسی ، سایز آن را انتخاب و سفارش می دهند.

لیبل راهنما

جامعه سالم زیربنای توسعه هر کشور بوده و یکی از راه‌های رسیدن به این هدف برخورداری از تغذیه صحیح است. بنابراین در اختیار قرار دادن اطلاعات لازم به مصرف‌کننده به صورت شفاف و قابل درک در مورد فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی ضروری است. از سوی دیگر با پیشرفت صنایع غذایی و افزایش رقابت آنها، گسترش تجارت بین‌المللی، ارتقاء فرهنگ مصرف‌کنندگان و توجه بیشتر آنها به عوامل موثر در سلامتی، برچسب گذاری به عنوان ابزاری مهم جهت اطلاع‌رسانی به مصرف‌کنندگان و سازمان‌های ناظر اهمیت ویژه‌ای یافته است.

آمارهای موجود  نشان میدهد درصد بالای مرگ ومیر در کشور ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی بوده و عوامل مختلفی از جمله رژیم غذایی ناسالم و عادات غذایی غلط در ایجاد آن نقش بسیاری دارند. در راستای حل این مشکل و با بررسی سیستم‌های مختلف لیبل‌گذاری در سراسر دنیا، سازمان غذا و دارو تصمیم به ایجاد تحول در لیبل‌گذاری مواد غذایی گرفت و نسبت به اجباری کردن درج نشانگرهای رنگی بر روی بسته‌های مواد غذایی اقدام کرد. در سال‌های گذشته کشورهای مختلف طرح‌های متفاوتی برای اطلاع‌رسانی تغذیه‌ای روی مواد غذایی اجرا کرده‌اند که هر یک دارای نقاط ضعف و قوت خاصی است. در سال 2005 انگلستان طرح چراغ راهنمای مواد غذایی را پیشنهاد داد. این چراغ به مصرف‌کننده کمک می‌کند تا میزان مواد تغذیه‌ای خود را ارزیابی کند.

نشانگرهای رنگی ایرانی

معیار نشانگرهای تغذیه‌ای برای نشان دادن اطلاعات تغذیه‌ای مواد غذایی کاربرد دارد. همچنین نشانگرهای تغذیه‌ای یک راهنمای سریع بر روی برچسب محصولات غذایی هستند و هدف از ایجاد آنها کمک به مصرف کننده به منظور شناسایی ویژگی‌های تغذیه‌ای محصول مورد نظرش است تا با توجه به شرایط جسمی و نیازهای شخصی، انتخاب آگاهانه‌ای داشته باشد. در این نشانگر رنگ‌ها نمادی از میزان قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس برحسب گرم درصد از مواد غذایی بوده که بر مبنای معیارهای مصوب، قرمز به معنی زیاد، نارنجی به معنی متوسط و سبز به معنی اندک را مشخص می‌کند.

نشانگرهای راهنمای تغذیه‌ای شامل شاخص‌های مربوط به انرژی، قند، چربی کل، نمک و اسیدهای چرب ترانس بوده و باید بر حسب گرم درج شوند. محاسبه مقادیر شاخص‌ها بر حسب درصد و اختصاص رنگ منطبق با مقادیر و سپس مقادیر شاخص‌ها در سهم در جدول نشانگر رنگی قرار می‌گیرند. منظور از سهم، مقدار مصرف فرآورده غذایی در هر نوبت در روز است که بر اساس مقادیر متداول مصرف جامعه تعیین می‌شود.

شاخص‌های مورد ارزیابی در این نشانگرها شامل:

– میزان چربی کل در محصول ، شامل مجموع چربی افزوده و ذاتی بر حسب گرم درصد میباشد

– میزان اسیدهای چرب ترانس محصول ، شامل اسیدهای چرب ترانس افزوده و ذاتی بر حسب گرم درصد است

– میزان قند کل ، شامل قندهای منو و دی ساکارید بر حسب گرم درصد میباشد

– میزان سدیم موجود در کل محصول (ذاتی و افزوده) را بر حسب گرم اندازه گیری کرده و عدد حاصل را در 2.5 ضرب کرده و میزان نمک فرآورده بدست می‌آید.

با توجه به گستردگی قندها و دسته بندی آنها به قندهای ساده و مرکب و نیز فوائد و خطراتی که برای مصرف کننده دارند، سازمان غذا و دارو تصمیم گرفت تنها قندهای ساده مونو و دی‌ساکاریدی را در این نشانگرها لحاظ کند. زیرا این قندها بیشترین و سریع‌ترین تاثیر را بر قند خون افراد دارند.

بنابر اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، باید توجه کرد که کلیه محصولات تولیدی و بسته‌بندی‌شده غذایی و آشامیدنی به جز شکر، نمک، قند و آب مشمول این نشانگر بوده و روی برچسب مواد غذایی که فقط عملیات فیزیکی بر روی آنها انجام می‌شود مانند عرقیات، خرما، ادویه جات، عسل، حبوبات و دمنوش‌های خالص و طبیعی اختیاری است.

گفتنی است با نصب چراغ راهنما یا نشانگرهای تغذیه‌ای روی فرآورده های غذایی، مردم بر اساس رنگ‌های قرمز، زرد یا نارنجی و سبز که روی برچسب های انواع این محصولات نصب شده، می توانند برای سلامت خود تصمیم گیری کنند.

رنگ های مشخص شده روی برچسب های محصولات غذایی، میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس خوراکی را برای مردم مشخص می کند.

رنگ قرمز نشان‌دهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فرآورده یا خوراکی مراقبت کند. رنگ زرد یا نارنجی نشانه هشدار است و رنگ سبز هم یعنی اینکه این خوراکی مطلوب است و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد.  همچنین نشانگرهای تغذیه ای علاوه بر داشتن اطلاعات یادشده، تاریخ تولید، انقضا و سری ساخت محصول را نیز نشان می‌دهد که در صورت عدم صحت یا نبود برچسب اصالت و کد 16 رقمی، محصول مورد تائید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست و قاچاق یا غیر مجاز به شمار می آید.

به اختصار بخشهای هشت گانه معرفی و طراحی نشانگر های رنگی تغذیه ای عبارتند از:

  1. آرم سازمان غذا و دارو
  2. معیار و اندازه سهم قابل فهم و ارزیابی
  3. میزان انرژی در هر سهم بر حسب کیلو کالری
  4. شاخصهای مورد ارزیابی (مواد مغذی مورد ارزیابی)
  5. مقدار عددی و واحد اندازه گیری شاخصهای مورد ارزیابی در اندازه سهم
  6. نشانگر های رنگی (رنگهای تعیین شده برای هر شاخص)
  7. راهنمای رنگها
  8. شماره پروانه های بهداشتی تولید/ورود

 

تلفیق لیبل اصالت با برچسب چراغ راهنما

شرکت های سفارش دهنده در صورت تمایل می توانند لیبل راهنما را با برچسب اصالت نیز به صورت زیر تلفیق نمایند.

برچسب فارسی نویس

تولیدکنندگان موظف هستند اطلاعات مشخص شده ای را بر روی محصولات خود درج نمایند . این اطلاعات اگر به زبان فارسی توسط تولیدکننده بر روی محصول نباشد، واردکننده میباست اطلاعات مورد نیاز را در غالب لیبل یا برچسب فارسی نویس بر روی محصول الصاق نماید.

به مصرف کنندگان توصیه می گردد قبل از خرید کالا حتما به مجوز بهداشتی روی این برچسب دقت نموده و در صورتی که محصول فاقد این شناسه باشد از خرید آن خودداری نمایند.

محصولاتی که از طریق تبلیغات پیامکی یا ماهواره ای خریداری می شوند فاقد این برچسب و شناسه هستند.

اگر محصولی فاقد لیبل فارسی نویس باشد،به احتمال قوی تقلبی،غیر مجاز،غیر قابل عرضه و غیر قابل مصرف می باشد!

اطلاعات درج شده روی لیبل فارسی نویس

اطلاعاتی که روی برچسب فارسی نویس درج می شود به شرح زیر است:

  • نوع کالا
  • نام تجاری کالا
  • نام تولید کننده
  • کشور تولید کننده
  • تاریخ تولید
  • تاریخ انقضا
  • سری ساخت
  • نحوه مصرف (در صورت لزوم و با نظر کارشناس مربوطه)
  • موارد منع مصرف(در صورت لزوم و با نظر کارشناس مربوطه)
  • توضیحات(در صورت لزوم و با نظر کارشناس مربوطه)
  • شماره پروانه بهداشتی ورود
  • نام، آدرس و تلفن شرکت وارد کننده

نکاتی تکمیلی برچسب فارسی

در صورتیکه تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت بر روی بسته بندی قید شده باشد, می توان در مقابل هر یک از موارد فوق جمله ثابت “بر روی بسته بندی درج گردیده است” را استفاده نمود.

ارائه مستندات معتبر مربوط به تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت کالا در هر مرتبه واردات الزامی است.

درج برچسب راهنمای تغذیه ای مطابق با بخشنامه شماره  ۶۷۵/۵۶۸۶ مورخ ۲۵/۰۱/۱۳۹۴ الزامی است.